Otthonfelújítás 2024

Feltételek - ki, mire?

8. Mekkora tulajdoni hányaddal kell rendelkezni az ingatlanban, amire a támogatást igénybe venném?

Hivatalos válasz: A támogatás olyan ingatlanra vehető igénybe, melyben az igénylő vagy igénylők, valamint velük együtt élő kiskorú gyermekeik együttes tulajdoni hányada eléri legalább az 50%-ot. Életszerű komment: Ha például még a nagymama tulajdonában van, akkor egy ajándékozási szerződéssel a te (mint szülő) tulajdonodba át is kerülhet. Illeték nincs, csak 6.600 Ft földhivatali díj.

Read More

5. Elváltunk, 2 gyermekünk van, akik velem élnek (lakcím kártyájukon az én címem szerepel). A volt párom is szeretné a támogatást igénybe venni. Ő mennyi támogatásra jogosult? Megosztásra van lehetőség?

Hivatalos válasz: A támogatást csak Ön veheti igénybe, annak maximális 3M Ft összegéig. A feltételek szerint igénylő az lehet, aki saját háztartásában legalább egy gyermeket nevel. Életszerű komment: Szigorúan pályázati szempontból akkor tudjátok mindketten igénybe venni a támogatást, ha az egyik gyerek hozzád, a másik gyerek pedig az elvált partner lakcímére lesz bejelentve. Így már kétszer 6 millió költséget lehet elszámolni.

Read More

2. Milyen ingatlanra igényelhető a támogatás?

Hivatalos válasz: Magyarország területén fekvő, az ingatlan-nyilvántartásban lakás vagy lakóház fő rendeltetés szerinti jelleggel nyilvántartott ingatlanok, valamint tanya, vagy birtokközpont jogi jelleggel nyilvántartott ingatlan lakáscélú épületeinek (a továbbiakban: lakás) felújítására igényelhető a támogatás. Az igénylőnek és gyermekének (min. 1 gyermek) az igénylés beadását megelőző min. 1 éve az adott ingatlanban kell élniük. Életszerű komment: Ha olyan ingatlanra kérnéd a támogatást, ahova nem vagy bejelentve, semmi gond. Jelentkezz be oda te és a gyereked ÁLLANDÓ LAKCÍMKÉNT MINÉL HAMARABB! Így egy év…

Read More

1. Ki veheti igénybe a támogatást?

Hivatalos válasz: A támogatást a legalább egy gyermeket váró vagy nevelő személy, mint igénylő igényelheti, vagy az azonos lakóhellyel rendelkező házastársak (vagy élettársak) közösen, együttes igénylőként igényelhetik. Igénylő(k)nek meg kell felelnie az alábbiaknak: köztartozásmentes, magyar állampolgár (együttes igénylés esetén mindekettőjük) max. 30 nap megszakítással, minimum 1 éve folyamatos TB jogviszonnyal rendelkezik  (együttes igénylés esetén legalább egyikük) van legalább 1 saját háztartásában nevelt vér szerinti vagy örökbefogadott gyermeke, aki lehet: 12. hetet betöltött magzat 25 év alatti gyermek 25 év feletti,…

Read More